Veelgestelde vragen Auto raamfolie

Komt de folie aan de binnenzijde of aan de buitenzijde?

Een raamfolie komt op autoruiten altijd aan de binnenzijde van het glas. Wanneer een folie aan de buitenzijde geplaatst zou worden kun je ruit niet meer krabben wanneer het vriest. Ook wanneer je door de wasstraat gaat beschadigd de folie door de ruwe borstels. Je kan de achterruit verwarming blijven gebruiken zoals u hem normaal gebruikt daar kan de folie gewoon tegen.

Wordt de raamfolie aangebracht zonder luchtbellen en/of vouwen?

Luna Glass Tinting is al meer als 20 jaar gespecialiseerd in het tinten en blinderen van autoruiten. Wij instaleren raamfolie zonder luchtbellen en/of vouwen. Het slechte werk wat mensen soms bij auto’s zien is meestal door een hobbyist geplakt maar zeker niet door een raamfolie specialist.

Hoe komt dit dan?

Meestal proberen mensen een recht stuk polyester raamfolie op een holle ruit te plakken. Dit gaat natuurlijk niet. Probeer voor de gein maar eens een a4 papiertje strak om een tennisbal te krijgen. Je krijgt dan plooien omdat je teveel papier hebt. Dat is met folie precies hetzelfde. Wij moeten een folie laten krimpen in de vorm van de ruit om deze er strak erop te kunnen krijgen.

Mag ik mijn voorportier ruiten en voorruit laten tinten?

De voorruit en voorportier ruiten mag je zeker laten tinten. De licht doorlaat van folie inclusief ruit moet wel voldoen aan de norm die is aangegeven door politie. De Europese wetgeving geeft aan dat de voorruit en de voorportierruiten minimaal 75% licht door moeten laten. Dit zou betekenen dat er niets op de ruiten geplakt mag worden. Toch is dit niet het geval.

Wanneer krijg ik dan een bekeuring?

De politie bekeurd wanneer de licht doorlaat minder is dan 55% inclusief 5% meet correctie. We kunnen op de voorste autoruiten prima voorzien van folie met de FG70. Dit folie type heeft een lichtdoorlaat van 70%. De combinati folie inclusief het standaart getint / warmte werend glas heeft dan een lichtdoorlaat van gemiddeld 62%. we leveren natuurlijk een certificaat bij elke installatie.

Meer lezen over de wet en regelgeving en en metingen van politie klik hier

Hoe donker mag ik mijn autoruiten blinderen?

Op alle ruiten achter de bestuurder mag je een donkere tint folie plakken hier geld geen wettelijke licht doorlaat. Wat zegt de wetgeving hierover? Er moet wel een rechter zijspiegel op de auto zitten. Auto’s na januari 2010 worden standaard geleverd met een rechter buiten spiegel.

Voor de voorportierruiten en de voorruit gelden andere regels en wetten.

Op de voorruit en voorportierruiten van een auto moet er een folie geplakt worden die meer als 55% licht doorlaat inclusief meet correctie. Wij gebruiken alleen raam folies die voldoen aan deze norm. Natuurlijk leveren we bij elke aflevering een ingevuld certificaat met de door ons gemeten licht doorlaat van de ruit inclusief raamfolie. We meten dit met de tintman zoals de politie ook meet. Lees hier meer over de meting en wet en regelgeving van raamfolie op autoruiten.

Kan ik door de wasstraat na het plaatsen van raamfolie?

De raamfolie wordt aan de binnenzijde van de autoruiten gemonteerd. Je mag dan ook gewoon door de wasstraat rijden.