Raamfolie Certificaat

Het tinten van autoruiten is toegestaan, als dit aan bepaalde voorwaarden voldoet. De zon- en warmtewerende glasfolie van Luna Glass Tinting zijn goedgekeurd door alle officiële instanties. We leveren daarom bij elke aflevering een certificaat waar de met de Tintman gemeten waardes op staan.

Er zijn regels vastgesteld voor de licht doorlating van autoruiten. De op 1 mei 2009 in werking getreden Regeling voertuigen (RV) vermeldt dat de voorruiten en de voorste portierruiten van personenauto’s en bedrijfswagens minstens 55 procent licht moeten doorlaten.

Controle
Het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten) kan controleren of uw voertuig aan de normen voldoen. De politie controleert met een Tintman, een apparaat dat de lichtdoorlating van de autoruiten meet. Als uw auto niet aan de voorwaarden voldoen, kunt u een boete krijgen. Zorg dus dat u met een betrouwbaar en specialistisch bedrijf zaken doet!

Certificaat
Als u uw autoruiten door Luna Glass Tinting laat tinten, bent u verzekerd van een resultaat dat voldoet aan de wettelijke normen. Onze zon- en warmtewerende glasfolie is goedgekeurd door alle officiële instanties. U ontvangt een officieel certificaat met ingevulde licht doorlaat meeting, waaruit blijkt dat de glasfolie aan de normen voldoet.

certificaat

Wijze waarop KLPD meet.

Aanwijzing meting lichtdoorlatendheid 2009A025

Het meetmiddel moet conform de handleiding worden bediend.

Voor de meting dienen de ruiten goed gereinigd te worden. Na elke meting moet het apparaat opnieuw gekalibreerd worden. Om te voorkomen dat op plaatsen wordt gemeten waar de lichtdoorlatendheidseis niet van toepassing is, zoals de bovenzijde van de voorruit, zijn voor de voorruit en de zijruiten meetpunten vastgesteld. De voorgeschreven drie metingen moeten worden gedaan op de hieronder aangegeven meetpunten, waarbij in ieder geval wordt gemeten op de punten 1 en 2.

 

De meetpunten voor de voorruit zijn:

 

De meetpunten voor de voorste zijruiten zijn:

 

De maximale fout bedraagt 5% transmittantie. Dit betreft geen 5% van de gemeten waarde maar bij elke gemeten waarde moet 5% worden opgeteld. Bij een meting van de lichtdoorlatendheid moet daarom elke gemeten waarde met 5% transmittantie (verder %) naar boven worden gecorrigeerd.

De Regeling voertuigen heeft een opgenomen minimale lichtdoorlatendheidswaarde van 55% voor de voorruit en de voorste zijruiten.

Er kan derhalve een administratieve sanctie worden opgelegd indien de

gemeten waarde verhoogd met de voorgeschreven correctie van 5% minder

dan 55 % bedraagt. De hoogste gemeten ongecorrigeerde waarde waarbij nog

een aankondiging van beschikking op basis van feitcode N 420 d kan worden

opgemaakt bedraagt dus 49% (49 % + vaste correctie van 5% = 54%)

Klik op onderstaande link om de regelgeving in te zien zoals deze bij het openbaar ministerie te vinden is.

https://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/handhaving-verkeer/autoruiten-blinderen/

 

Vragen?

T:(0499) 37 60 60
of chat live met een medewerker

Ma - Vr: 08:30 - 17:00

[klantenvertellenSideShowMedia xmld="luna_glass_tinting" type="widget"]

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact met je op